Review article
Dinja
Darko Kantoci
Full text: croatian pdf 295 Kb
page 61-64
downloads: 238
cite
APA 6th Edition
Kantoci, D. (2006). Dinja. Glasnik Zaštite Bilja, 29 (6), 61-64. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
MLA 8th Edition
Kantoci, Darko. "Dinja." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 29, no. 6, 2006, pp. 61-64. https://hrcak.srce.hr/index.php/164210. Accessed 5 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Kantoci, Darko. "Dinja." Glasnik Zaštite Bilja 29, no. 6 (2006): 61-64. https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
Harvard
Kantoci, D. (2006). 'Dinja', Glasnik Zaštite Bilja, 29(6), pp. 61-64. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210 (Accessed 05 December 2024)
Vancouver
Kantoci D. Dinja. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2006 [cited 2024 December 05];29(6):61-64. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
IEEE
D. Kantoci, "Dinja", Glasnik Zaštite Bilja, vol.29, no. 6, pp. 61-64, 2006. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210. [Accessed: 05 December 2024]
Full text: english pdf 295 Kb
page 64-64
downloads: 285
cite
APA 6th Edition
Kantoci, D. (2006). Dinja. Glasnik Zaštite Bilja, 29 (6), 61-64. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
MLA 8th Edition
Kantoci, Darko. "Dinja." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 29, no. 6, 2006, pp. 61-64. https://hrcak.srce.hr/index.php/164210. Accessed 5 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Kantoci, Darko. "Dinja." Glasnik Zaštite Bilja 29, no. 6 (2006): 61-64. https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
Harvard
Kantoci, D. (2006). 'Dinja', Glasnik Zaštite Bilja, 29(6), pp. 61-64. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210 (Accessed 05 December 2024)
Vancouver
Kantoci D. Dinja. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2006 [cited 2024 December 05];29(6):61-64. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210
IEEE
D. Kantoci, "Dinja", Glasnik Zaštite Bilja, vol.29, no. 6, pp. 61-64, 2006. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/164210. [Accessed: 05 December 2024]
Abstract
Dinja (Cucumis melo) je cijenjena povrtna biljna vrsta koja se uzgaja zbog svojih aromatičnih plodova. Uzgaja se često, kako na velikim proizvodnim površinama, tako i u povrtnjacima na okućnicama. Osobito je cijenjena u kulinarstvu zbog karakterističnog mirisa i okusa. Podrijetlom je iz vrućih krajeva Afrike i Azije, no raste posvuda u svim toplijim krajevima i na snažnim, hranjivima bogatim tlima. Uspijevaju u krajevima s najmanje 6 mjeseci bez mraza i 3 mjeseca sa srednjim temperaturama iznad 20°C. U mnogim našim krajevima ne mogu dozrijeti. Dinje se uzgajaju poput krastavaca, a siju se direktno na gredicu ili se prvo uzgoje u klijalištu i kasnije presađuju na otvoreno.
Keywords
Hrčak ID:
164210
URI
https://hrcak.srce.hr/164210
Publication date:
21.12.2006.
Article data in other languages:
english
Visits: 1.442
*