Professional paper
Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača
Zdravko Matotan
; Podravka d.d. Koprivnica
Full text: croatian pdf 1.649 Kb
page 4-34
downloads: 3.360
cite
APA 6th Edition
Matotan, Z. (2006). Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača. Glasnik Zaštite Bilja, 29 (4), 4-34. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/164265
MLA 8th Edition
Matotan, Zdravko. "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 29, no. 4, 2006, pp. 4-34. https://hrcak.srce.hr/index.php/164265. Accessed 5 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Matotan, Zdravko. "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača." Glasnik Zaštite Bilja 29, no. 4 (2006): 4-34. https://hrcak.srce.hr/index.php/164265
Harvard
Matotan, Z. (2006). 'Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača', Glasnik Zaštite Bilja, 29(4), pp. 4-34. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/164265 (Accessed 05 December 2024)
Vancouver
Matotan Z. Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2006 [cited 2024 December 05];29(4):4-34. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/164265
IEEE
Z. Matotan, "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača", Glasnik Zaštite Bilja, vol.29, no. 4, pp. 4-34, 2006. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/164265. [Accessed: 05 December 2024]
Full text: english pdf 1.649 Kb
page 34-34
downloads: 288
cite
APA 6th Edition
Matotan, Z. (2006). Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača. Glasnik Zaštite Bilja, 29 (4), 4-34. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/164265
MLA 8th Edition
Matotan, Zdravko. "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 29, no. 4, 2006, pp. 4-34. https://hrcak.srce.hr/index.php/164265. Accessed 5 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Matotan, Zdravko. "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača." Glasnik Zaštite Bilja 29, no. 4 (2006): 4-34. https://hrcak.srce.hr/index.php/164265
Harvard
Matotan, Z. (2006). 'Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača', Glasnik Zaštite Bilja, 29(4), pp. 4-34. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/164265 (Accessed 05 December 2024)
Vancouver
Matotan Z. Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2006 [cited 2024 December 05];29(4):4-34. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/164265
IEEE
Z. Matotan, "Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača", Glasnik Zaštite Bilja, vol.29, no. 4, pp. 4-34, 2006. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/164265. [Accessed: 05 December 2024]
Abstract
Kupusnjače su najzastupljenije povrtne kulture u Hrvatskoj. Iako ih se uzgaja veći broj vrsta u komercijalnoj su proizvodnji najzastupljeniji kupus, kelj, cvjetača, brokula i kelj pupčar. U radu je obrađena tehnologija proizvodnje navedenih povrtnih vrsta s posebnim naglaskom na zahtjeve prema vanjskim uvjetima i tlu, obradi tla, gnojidbi, uzgoju presadnica, tehnici sadnje te berbe. Za svaku je vrstu dat opis u proizvodnji najzastupjenijih sorti upisanih na Sortnu listu Republike Hrvatske s naznačenom dužinom vegetacije i preporučenim sklopom.
Keywords
kupus; kelj; cvjetača; brokula; kelj pupčar; tehnologija proizvodnje; sortiment
Hrčak ID:
164265
URI
https://hrcak.srce.hr/164265
Publication date:
28.6.2006.
Article data in other languages:
english
Visits: 4.773
*