Skip to the main content

Professional paper

Tehnologija proizvodnje i sortiment kupusnjača

Zdravko Matotan ; Podravka d.d. Koprivnica


Full text: croatian pdf 1.649 Kb

page 4-34

downloads: 3.360

cite

Full text: english pdf 1.649 Kb

page 34-34

downloads: 288

cite


Abstract

Kupusnjače su najzastupljenije povrtne kulture u Hrvatskoj. Iako ih se uzgaja veći broj vrsta u komercijalnoj su proizvodnji najzastupljeniji kupus, kelj, cvjetača, brokula i kelj pupčar. U radu je obrađena tehnologija proizvodnje navedenih povrtnih vrsta s posebnim naglaskom na zahtjeve prema vanjskim uvjetima i tlu, obradi tla, gnojidbi, uzgoju presadnica, tehnici sadnje te berbe. Za svaku je vrstu dat opis u proizvodnji najzastupjenijih sorti upisanih na Sortnu listu Republike Hrvatske s naznačenom dužinom vegetacije i preporučenim sklopom.

Keywords

kupus; kelj; cvjetača; brokula; kelj pupčar; tehnologija proizvodnje; sortiment

Hrčak ID:

164265

URI

https://hrcak.srce.hr/164265

Publication date:

28.6.2006.

Article data in other languages: english

Visits: 4.773 *