Skip to the main content

Short communication, Note

50 godina Hrvatskog društva klasičnih filologa

Barbara Turin


Full text: croatian pdf 883 Kb

page 121-121

downloads: 0

cite

Download JATS file


Abstract

Keywords

Hrčak ID:

320147

URI

https://hrcak.srce.hr/320147

Publication date:

30.6.2024.

Visits: 0 *



50 godina Hrvatskog društva klasičnih filologa

Zagreb, 25. travnja 2024.

U povodu proslave 50. obljetnice osnutka Hrvatskog društva klasičnih filologa organizirana je dana 25. travnja 2024. godine svečana akademija u Velikoj čitaonici Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu. Svečanost se održala pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, Joška Klisovića.

Uzvanicima su se obratili sadašnji predsjednik Društva Šime Demo, bivši predsjednici Društva Tonći Maleš, Ivan Bekavac Basić, Jadranka Bagarić i, u ime Olge Perić, Bruna Kuntić-Makvić. Svatko od njih istaknuo je značajne trenutke u radu Društva za vrijeme njihova vođenja. Na rad Društva i na promicanje klasičnih jezika osvrnula se i ravnateljica Klasične gimnazije u Zagrebu, Zdravka Martinić-Jerčić.

Okupljeni su zahvaljujući izlaganjima govornika imali priliku uputiti se u dugu i časnu povijest Društva, ali i njegovu sadašnjost i budućnost. Program su recitalom uveličali učenici Klasične gimnazije u Zagrebu pod vodstvom Kornelije Pavlić. Nakon službenoga dijela ugodno druženje nastavljeno je u auli Arhiva.

Barbara Turin


This display is generated from NISO JATS XML with jats-html.xsl. The XSLT engine is libxslt.