Skip to the main content

Conference paper

Muzej Alimentarium u Veveyu u Švicarskoj

Nada Matijaško ; Muzej prehrane „Podravka“, Koprivnica


Full text: croatian pdf 125 Kb

page 341-345

downloads: 417

cite

Full text: english pdf 108 Kb

page 347-350

downloads: 405

cite


Abstract

Muzej hrane Alimentarium u Veveyu (fondacija kompanije Nestlé)
nastoji za širu javnost ponuditi odgovore na raznovrsna pitanja o
odnosu čovjeka i njegove hrane. Prilog donosi opis novog stalnog
postava Alimentariuma od 2002. godine, a potom i prikaz muzeološke
studije Martina R. Schärera (direktora Alimentariuma, povjesničara
i muzeologa) o procesu muzealizacije predmeta, o različitim načinima
njihova izlaganja (izlagačkim jezicima) te o vizualizaciji kao stručnom
odabiru predmetâ, ilustracijâ i drugih sredstava u svrhu isticanja
bogatstva značenjâ koja predmeti mogu imati za posjetitelja muzeja.

Keywords

stalni postav; Alimentarium; muzealizacija

Hrčak ID:

37033

URI

https://hrcak.srce.hr/37033

Publication date:

5.1.2008.

Article data in other languages: english

Visits: 1.833 *