News
Mliječno-kiseli napitak "Snježok"
Full text: croatian pdf 341 Kb
page 15-16
downloads: 387
cite
APA 6th Edition
(1962). Mliječno-kiseli napitak "Snježok". Mljekarstvo, 12 (1), 15-16. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/66680
MLA 8th Edition
"Mliječno-kiseli napitak "Snježok"." Mljekarstvo, vol. 12, no. 1, 1962, pp. 15-16. https://hrcak.srce.hr/index.php/66680. Accessed 20 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
"Mliječno-kiseli napitak "Snježok"." Mljekarstvo 12, no. 1 (1962): 15-16. https://hrcak.srce.hr/index.php/66680
Harvard
(1962). 'Mliječno-kiseli napitak "Snježok"', Mljekarstvo, 12(1), pp. 15-16. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/66680 (Accessed 20 December 2024)
Vancouver
Mliječno-kiseli napitak "Snježok". Mljekarstvo [Internet]. 1962 [cited 2024 December 20];12(1):15-16. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/66680
IEEE
"Mliječno-kiseli napitak "Snježok"", Mljekarstvo, vol.12, no. 1, pp. 15-16, 1962. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/66680. [Accessed: 20 December 2024]
Abstract
Tehnologija ovog napitka nije složena. U mlijeko, koje ne smije imati manje od 3,7 % masti, dodaje se 7 % šećera. Zatim se pasterizira na 85 do 92° u pločastom pasterizatoru. Iz njega mlijeko ide u homogenizator, gdje se 10 minuta homogenizira pod tlakom od 175 atmosfera.
Keywords
Snježok; mliječno-kiseli napitak
Hrčak ID:
66680
URI
https://hrcak.srce.hr/66680
Publication date:
2.1.1962.
Visits: 948
*