Skip to the main content

Professional paper

Mlijeko, kolesterin i arterioskleroza

Vera Beljin ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo


Full text: croatian pdf 446 Kb

page 127-130

downloads: 542

cite


Abstract

U novije vrijeme pojavljuju se u dnevnoj štampi popularni članci iz kojih bi se moglo zaključiti da, pored ostalog, i mlijeko kao i mliječni proizvodi, naročito masni sir i maslac, doprinose oboljenju od arterioskleroze. Bez obzira na to da li se tu radi o propagiranju margarina i sličnih proizvoda, to nas je ustvari ponukalo da se kratko osvrnemo na neke naučne činjenice, koje o tom govore suprotno.

Keywords

mlijeko; kolesterin; arterioskleroza

Hrčak ID:

66740

URI

https://hrcak.srce.hr/66740

Publication date:

1.6.1962.

Visits: 1.394 *

accessibility

closePristupačnostrefresh

Ako želite spremiti trajne postavke, kliknite Spremi, ako ne - vaše će se postavke poništiti kad zatvorite preglednik.