Stručni rad
Utjecaj gastronomije na razvoj suvremenog turizma u Hrvatskoj
Katarina Krstulović
; Visoka škola za menadžment i dizajn - Aspira, Split, Hrvatska
Živana Sunara
; Visoka škola za menadžment i dizajn - Aspira, Split, Hrvatska
Sažetak
Čovjek je razvojem žudio za što boljom i kvalitetnijom prehranom. Samim tim mijenjao se i način pripremanja hrane i pića, poprimajući nove i inovativnije oblike. Kombinacija tradicije i novih ideja prerasli su u kulinarsko umijeće, tj. gastronomiju. Iako se gastronomija smatra jednom od novijih disciplina vezanih za hranu, turizam, ugostiteljstvo i menadžment, njezini početci sežu daleko u povijest. Ipak, možemo reći da je posljednjih desetljeća gastronomija doživjela najveći uzlet. Gastronomija kao važan segment turizma sve više dobiva na svom značaju te postaje treći po redu motiv dolaska turista iz stranih zemalja u Republiku Hrvatsku. Navedeni podatci govore u prilog koliko je jačanje gastronomske scene važno za razvoj hrvatskog turizma u budućnosti. Pomoću zanimljive gastronomske ponude koja će u sebi imati segment novih iskustava i doživljaja možemo graditi imidž Hrvatske kao važne gastronomske destinacije.
Ključne riječi
turizam; gastronomija; novi trendovi
Hrčak ID:
182983
URI
Datum izdavanja:
12.6.2017.
Posjeta: 3.442 *