Skoči na glavni sadržaj
  • Datum izdavanja: 22.12.2021.
  • Objavljen na Hrčku: 11.01.2022.

Sadržaj

Puni tekst

Pregled sustava proizvodnje i tehnologija obogaćivanja bioplina (str. 387-412)

Martina Andlar, Halina Belskaya, Galina Morzak, Mirela Ivančić Šantek, Tonči Rezić, Vlatka Petravić Tominac, Božidar Šantek
Pregledni rad


Ekstrakt kadulje kao prirodni inhibitor korozije bijelog lima u 3,0 %-tnoj otopini natrijevog klorida (str. 413-421)

Maja Dent, Regina Fuchs-Godec
Izvorni znanstveni članak


Želatinski film s mikrokapsulama antocijana izoliranih iz plavog graška (Clitoria ternatea) kao prehrambena ambalaža s učinkom suzbijanja patogenih mikroorganizama (str. 422-431)

Chean Ring Leong, Nurul Shahida Daud, Woei Yenn Tong, See Yuan Cheng, Wen Nee Tan, Nurhanis Syafiqah Hamin, Khairul Faizal Pa'ee
Izvorni znanstveni članak


Komagataeibacter intermedius V-05, bakterija octenog vrenja izolirana tijekom industrijske proizvodnje octa, s velikom sposobnošću proizvodnje bakterijske celuloze u podlozi od sojine melase (str. 432-442)

Rodrigo José Gomes, Paula Cristina de Sousa Faria-Tischer, Cesar Augusto Tischer, Leonel Vinicius Constantino, Morsyleide de Freitas Rosa, Roberta Torres Chideroli, Ulisses de Pádua Pereira, Wilma Aparecida Spinosa
Izvorni znanstveni članak


Increased Survival of Lactococcus lactis Strains Subjected to Freeze-Drying after Cultivation in an Acid Medium: Involvement of Membrane Fluidity Cultivation in Acid Medium to Improve Bacterial Survival of Freeze-Drying (str. 443-453)

Aurore Bodzen, Audrey Jossier, Sébastien Dupont, Pierre-Yves Mousset, Laurent Beney, Sophie Lafay, Patrick Gervais
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj ultrazvuka velike snage i baktofugiranja na mikrobiološku ispravnost mlijeka (str. 454-462)

Edita Juraga, Višnja Stulić, Tomislava Vukušić Pavičić, Jasenka Gajdoš Kljusurić, Mladen Brnčić, Zoran Herceg
Izvorni znanstveni članak


Utjecaj dodatka chia sjemenki te brašna od heljde i kestena na kakvoću i trajnost bezglutenskih keksa (str. 463-474)

Gonul Silav-Tuzlu, Zeynep Tacer-Caba
Izvorni znanstveni članak


Enzymatic Synthesis of Human Milk Fat Substitute - A Review on Technological Approaches (str. 475-495)

Hasrul Abdi Hasibuan, Azis Boing Sitanggang, Nuri Andarwulan, Purwiyatno Hariyadi
Pregledni rad


Detekcija mikroorganizama pomoću grafenskih nanosenzora (str. 496-506)

Mehrab Pourmadadi, Fatemeh Yazdian, Sara Hojjati, Kianoush Khosravi-Darani
Pregledni rad


A Starch-Milk Paste Enables the Incorporation of Ripened Cheese in Novel Fresh Cheese (str. 507-518)

Elpiniki Palyvou-Gianna, Tatiana Paula Vilela, Ana Maria Gomes, João Paulo Ferreira
Izvorni znanstveni članak


Identifikacija i karakterizacija nove plazmidno kodirane višebakrene oksidaze slične lakazama iz bakterije Ochrobactrum sp. BF15, izolirane iz sustava za biološko pročišćavanje poljoprivrednih otpadnih voda (str. 519-529)

María Carla Martini, Francesca Berini, Luka Ausec, Carmine Casciello, Carolina Vacca, Mariano Pistorio, Antonio Lagares, Ines Mandic-Mulec, Flavia Marinelli, María Florencia Del Papa
Izvorni znanstveni članak


Antioxidant Potential, Antinutrients, Mineral Composition and FTIR Spectra of Legumes Fermented with Rhizopus oligosporus (str. 530-542)

Barinderjeet Singh Toor, Amarjeet Kaur, Param Pal Sahota, Jaspreet Kaur
Izvorni znanstveni članak


Acknowledgement (str. 543-544)


Zahvala


Posjeta: 24.523 *