- Status u Hrčku: aktivan
-
ISSN 1330-9862 (Tisak)
ISSN 1334-2606 (Online) -
UDK: 664:57:66
CODEN: FTBRFD
DOI: https://doi.org/10.17113/ftb - Kontakt:
Food Technology and Biotechnology
Kačićeva 23
HR-10 000 Zagreb
Croatia
Phone: ++385(0)1 4605179 or 4605180
E-mail: ftb@pbf.hr - Email: ftb@pbf.hr
- URL: http://www.ftb.com.hr
- Izdavač:
Sveučilište u Zagrebu Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Kačićeva 23, 10000 Zagreb
http://www.ftb.com.hr
ftb@pbf.hr
- Upute za autore
- Upute za reference
- Upute recenzentima
- Impressum
- Dokument o izdavačkoj etici i znanstvenoj čestitosti
- Obrazac za pisanje članka
- Politika ispravljanja i poricanja objavljenog rada
- Djelokrug časopisa
- Izjava o privatnosti
- Pretplata na časopis
- Urednički odbor
- Izjava o autorstvu
Food Technology and Biotechnology je primarni znanstveni časopis u kojem se objavljuju recenzirani izvorni znanstveni članci, prethodna priopćenja, kratka priopćenja i pregledni radovi iz područja: molekularne biologije, genetičkog inženjerstva, biokemije, mikrobiologije, biokemijskog inženjerstva i biotehnoloških procesa, prehrambene tehnologije, kemije i analitike sirovina i gotovih proizvoda, proizvodnje namirnica, njihova skladištenja i kvarenja, enologije i obrade otpadnih voda. Radovi se objavljuju isključivo na engleskom jeziku, a na web stranici časopisa omogućen je otvoreni pristup cjelovitim tekstovima radova te hrvatskim prijevodima sažetaka. Časopis izdaje Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Službeno je glasilo Hrvatskoga društva za biotehnologiju i Slovenskoga mikrobiološkog društva. Food Technology and Biotechnology je indeksiran u Current Contents, Science Citation Index Expanded, WoS Core Collection, Scopus, BIOSIS Previews, Biological Abstracts, Food Science and Technology Abstracts (FSTA), Chemical Engineering and Biotechnology Abstracts, Chemical Abstracts Service Source Index, CAB Abstracts, PubMed Central, Europe PMC, Biotechnology Research Abstracts, Business Source Premier, Central & Eastern European Academic Source (CEEAS), Ei Compendex, Environment Index, Veterinary Science Database, Business Source Elite, EBSCO Essentials, VINITI, VITIS-VEA, DOAJ, J-Gate, World Journal Clout Index i Cabell's Journalytics. Faktor utjecaja časopisa za 2023. godinu iznosi 2,3.
- Recenzija: vanjske recenzije, pretežito inozemna, samo znanstveni radovi, jednostruko slijepa, dvostruka
- Prva godina izlaženja: 1963.
- Učestalost izlaženja: 4
- Područja pokrivanja: Prehrambena tehnologija, Biotehnologija, Biotehničke znanosti
- Uključen u Hrčak: 22.04.2008.
- Prava korištenja: Puni tekst te sažeci radova objavljeni u časopisu Food Technology and Biotechnology mogu se koristiti u privatne, nastavne i znanstvenoistraživačke svrhe, uz obavezno navođenje izvora i poštivanje autorskih prava (licenca Creative Commons CC BY 4.0). Godišnja pretplata za Hrvatsku za četiri broja iznosi 20 eura za pojedince i 50 eura za ustanove i tvrtke. Članovi Hrvatskog društva za biotehnologiju i Slovenskog mikrobiološkog društva imaju pravo na popust. Za pretplatu kontaktirati uredništvo časopisa putem e-mail adrese: ftb@pbf.hr