Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Proizvodnja sireva s plemenitim plijesnima u SR Hrvatskoj

Dimitrije Sabadoš ; Poljoprivredni fakultet, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 856 Kb

str. 1-3

preuzimanja: 568

citiraj


Sažetak

Nastojanja da se asortiman jugoslavenskih sireva proširi proizvodnjom renomiranih vrsta inozemnih sireva, i da se time uključi u svjetsko mljekarstvo, bila su dosad predstavljena više ili manje uspjelim pokušajima. Prema mogućnostima praćenja razvoja našeg mljekarstva i literaturi prva proizvodnja sireva tipa roquefort, gorgonzola i bel paese ostvarena je u mljekari u Novom Mestu, gdje je sirarski majstor L. Dvoržak u suradnji s autorom još god. 1957. (do 1962.) proizvodio ove sireve u prosječno dobroj kvaliteti.

Ključne riječi

sir; plemenite plijesni

Hrčak ID:

67116

URI

https://hrcak.srce.hr/67116

Datum izdavanja:

2.1.1967.

Posjeta: 1.466 *