Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Potreba primjene brzih bakterioloških metoda u mljekarskoj praksi

Darko Škrinjar ; "Agromljekarski kombinat", Tvornica mlječnih proizvoda i sladoleda, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 270 Kb

str. 211-212

preuzimanja: 443

citiraj


Sažetak

Bakteriološki kao i higijenski nadzor nad proizvodnjom čini nam poteškoće i ne zadovoljava potrebama prakse, ako mikrobiološke pretrage dugo traju zbog čega se ne može uspješno i brzo intervenirati. Poslije 36-48 sati. od uzimanja uzoraka dolazimo do rezultata, kada je već suvišno kasno, jer su štete i bez laboratorija već uočene, npr. kod proizvodnje jogurta uslijed prisutnosti antibiotika u sirovom mlijeku ili kod pasteriziran ja mlijeka kada nam je reinficirano mlijeko već otišlo u promet.

Ključne riječi

mlijeko; bakteriološke metode

Hrčak ID:

70453

URI

https://hrcak.srce.hr/70453

Datum izdavanja:

2.9.1964.

Posjeta: 1.021 *