Stručni rad
Kvaliteta maslaca
Marjan Milohnoja
; Veterinarski oddelek Biotehniške fakultete, Ljubljana
Sažetak
Zdravstvena ispravnost, kvaliteta i održivost predstavljaju one osobine živežne namirnice - u našem primjeru maslaca - koje interesiraju proizvođače, potrošače i organe inspekcijskih služba. U namjeri da bi bio potrošač zaštićen od živežnih namirnica štetnih po zdravlje, pokvarenih, falsificiranih kao i od maslaca, koji ne bi odgovarao propisima u pogledu svog sastava i sve ono, što može djelovati negativno na zdravstvenu ispravnost i kvalitetu, kao i na sam sastav, donekle je propisano Osnovnim zakonom o zdravstvenom nadzoru nad živežnim namirnicama, Pravilnikom o kvaliteti mlijeka i proizvoda od mlijeka, sirila i mljekarskih kultura, sladoleda, jaja i proizvoda od jaja, Pravilnikom o bakteriološkim uvjetima, kojima moraju odgovarati živežne namirnice u prometu, Pravilnikom o maksimalnim dozvoljenim količinama pesticida u živežnim namirnicama, Osnovnim zakonom o zdravstvenom nadzoru nad predmetima opće upotrebe i Pravilnikom o zdravstvenom nadzoru nad predmetima opće upotrebe.
Ključne riječi
Hrčak ID:
70951
URI
Datum izdavanja:
2.4.1969.
Posjeta: 2.113 *