Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Kratak osvrt na industrijsku proizvodnju sladoleda

Dragica Nikolić ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
Vojislav Prica


Puni tekst: hrvatski pdf 573 Kb

str. 231-237

preuzimanja: 1.919

citiraj


Sažetak

Sladoled je proizvod dobiven miješanjem i smrzavanjem odgovarajuće smjese mlijeka, šećera, mlijeka u prahu, voća i voćnih prerađevina te sredstava za vezivanje odnosno sredstava za stabilizaciju. Sladoled se obzirom na svoje osnovne sastojke stavlja u promet kao mliječni sladoled, krem sladoled, sladoled od pavlake, voćni sladoled te sladoled za dijabetičare.

Ključne riječi

sladoled; proizvodnja

Hrčak ID:

71746

URI

https://hrcak.srce.hr/71746

Datum izdavanja:

1.10.1972.

Posjeta: 2.673 *