Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Prilog proučavanju topljivosti mlijeka u prahu

Marija Crnobori ; Mljekarska industrija "Pionir", Županja


Puni tekst: hrvatski pdf 326 Kb

str. 285-288

preuzimanja: 642

citiraj


Sažetak

Komplicirani kemijski sastav i fizička struktura mlijeka u prahu uvjetuju razne poteškoće prilikom njegovog rekonstituiranja. U toku procesa rekonstituiranja potrebno j e da se pojedine komponente mlijeka u prahu redispergiraju tako da dobiveno mlijeko bude najsličnije originalnom mlijeku. Disperznost prilikom rekonstituiranja uvjetovana je kemijskim sastavom i fizičkom strukturom mlijeka u prahu, načinom proizvodnje i uvjetima uskladištenja, a također i primijenjenim tehnološkim procesom rekonstituiranja.

Ključne riječi

mlijeko; mlijeko u prahu; topljivost

Hrčak ID:

72645

URI

https://hrcak.srce.hr/72645

Datum izdavanja:

1.12.1969.

Posjeta: 1.201 *