Izlaganje sa skupa
Prehrambena svojstva mlijeka
Jasmina Lukač Havranek
orcid.org/0000-0002-2653-3505
; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Neven Antunac
Sažetak
O mlijeku i mliječnim proizvodima raspravlja se više nego o bilo kojoj drugoj hrani, od utjecaja mliječne masti na zdravlje ljudi pa sve do utjecaja prerade na prehrambena svojstva mlijeka. Važnost mlijeka sigurno je velika u dobro izbalansiranoj prehrani, a raspravljati valja i o "zaštitnoj ulozi" za zdravlje ljudi, vidu koji zahtijeva znatno više istraživanja od onih provedenih do sada. U radu su obrađeni neki vidovi prehrambene i zaštitne uloge mlijeka.
Ključne riječi
mlijeko; prehrambena vrijednost; sprečavanje kroničnih bolesti; preosjetljivost
Hrčak ID:
94976
URI
Datum izdavanja:
10.1.1996.
Posjeta: 4.315 *