Kratko priopćenje
Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom)
Đ. Mišanović
; DP "Zdenka" PPI Veliki Zdenci
N. Kezić
N. Capan
Sažetak
"Milpi" (maslac sa medom) je novi proizvod "Zdenke" Veliki Zdenci. Tijekom skladištenja (+4 °C i +20 °C) praćene su fizikalne i kemijske karakteristike tog proizvoda. Određeni su slijedeći parametri: aktivna i titracijska kiselost i elektroprovodljivost. Svrha ovog rada bila je da se utvrdi koliko se "Milpi" može skladištiti (+4 °C i +20 °C) i mogućnost upotrebe određivanih parametara kao indikatora kvalitete. Rezultati istraživanja ukazuju na korelaciju mjerenih parametara i kvalitete proizvoda "Milpi" čija je trajnost 20 do 30 dana (+4 °C) ili 5 do 10 (+20 °C) dana.
Ključne riječi
novi mliječni proizvod "Milpi"- (maslac s metodom); skladištenje i očuvanje kvalitete maslaca s medom; aktivna i titracijska kiselost; elektroprovodljivost; indikatori kvalitete
Hrčak ID:
95456
URI
Datum izdavanja:
12.5.1992.
Posjeta: 1.773 *