Skoči na glavni sadržaj

Kratko priopćenje

Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom)

Đ. Mišanović ; DP "Zdenka" PPI Veliki Zdenci
N. Kezić
N. Capan


Puni tekst: hrvatski pdf 659 Kb

str. 125-130

preuzimanja: 738

citiraj


Sažetak

"Milpi" (maslac sa medom) je novi proizvod "Zdenke" Veliki Zdenci. Tijekom skladištenja (+4 °C i +20 °C) praćene su fizikalne i kemijske karakteristike tog proizvoda. Određeni su slijedeći parametri: aktivna i titracijska kiselost i elektroprovodljivost. Svrha ovog rada bila je da se utvrdi koliko se "Milpi" može skladištiti (+4 °C i +20 °C) i mogućnost upotrebe određivanih parametara kao indikatora kvalitete. Rezultati istraživanja ukazuju na korelaciju mjerenih parametara i kvalitete proizvoda "Milpi" čija je trajnost 20 do 30 dana (+4 °C) ili 5 do 10 (+20 °C) dana.

Ključne riječi

novi mliječni proizvod "Milpi"- (maslac s metodom); skladištenje i očuvanje kvalitete maslaca s medom; aktivna i titracijska kiselost; elektroprovodljivost; indikatori kvalitete

Hrčak ID:

95456

URI

https://hrcak.srce.hr/95456

Datum izdavanja:

12.5.1992.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.773 *