Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Korištenje sirutke u prahu u proizvodnji jogurta i utjecaj na kiselost i konzistenciju

Ružica Todorić ; Mlekara Novi Sad
Kristina Savadinović


Puni tekst: hrvatski pdf 1.218 Kb

str. 78-86

preuzimanja: 806

citiraj


Sažetak

Sve veća i veća potrošnja jogurta, a ujedno i zahtjevi tržišta odnosno potrošača, koji su već veoma osjetljivi na bilo koji nedostatak ako je u pitanju kvaliteta ovog proizvoda, uvjetovali su da se pristupi ozbiljnijem i dubljem proučavanju proizvodnje jogurta, a sve u jednom cilju, da se postignu što bolji rezultati u kvalitetu, ne zapostavljajući pri tom ni ekonomiku proizvodnje.

Ključne riječi

sirutke u prahu; proizvodnja jogurta; kiselost; konzistencija

Hrčak ID:

95589

URI

https://hrcak.srce.hr/95589

Datum izdavanja:

2.4.1973.

Posjeta: 1.316 *