Izvorni znanstveni članak
Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman
Simo Parijez
; UPI - Sarajevo
Puni tekst: hrvatski pdf 750 Kb
str. 65-70
preuzimanja: 1.876
citiraj
APA 6th Edition
Parijez, S. (1975). Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman. Mljekarstvo, 25 (3), 65-70. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/96781
MLA 8th Edition
Parijez, Simo. "Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman." Mljekarstvo, vol. 25, br. 3, 1975, str. 65-70. https://hrcak.srce.hr/index.php/96781. Citirano 19.12.2024.
Chicago 17th Edition
Parijez, Simo. "Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman." Mljekarstvo 25, br. 3 (1975): 65-70. https://hrcak.srce.hr/index.php/96781
Harvard
Parijez, S. (1975). 'Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman', Mljekarstvo, 25(3), str. 65-70. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/96781 (Datum pristupa: 19.12.2024.)
Vancouver
Parijez S. Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman. Mljekarstvo [Internet]. 1975 [pristupljeno 19.12.2024.];25(3):65-70. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/96781
IEEE
S. Parijez, "Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman", Mljekarstvo, vol.25, br. 3, str. 65-70, 1975. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/96781. [Citirano: 19.12.2024.]
Sažetak
Kefir je mliječno-kiseli napitak sa osvježavajućim, hranljivim, dijetalnim i ljekovitim svojstvima, koji u našoj zemlji u posljednjih nekoliko godina postaje sve zapaženiji u ljudskoj ishrani, zato mu se sa tehnološko-ekonomskog stanovišta pridaje poseban značaj. Kefir u mljekarskoj industriji upotpunjava asortiman mliječno-kiselih proizvoda i napitaka, koji su na našem tržištu ograničeni uglavnom na jogurt odnosno kiselo mlijeko. Radi svojih univerzalnih svojstava možemo slobodno reći da kefir zaslužuje pažnju, jer ima određenih prednosti nad ostalim mliječno-kiselim napicima.
Ključne riječi
kefir; proizvodnja; plasman
Hrčak ID:
96781
URI
https://hrcak.srce.hr/96781
Datum izdavanja:
2.3.1975.
Posjeta: 2.530
*