Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Karakteristike kefira i utjecaj tehnološko-ekonomskih faktora na proizvodnju i plasman

Simo Parijez ; UPI - Sarajevo


Puni tekst: hrvatski pdf 750 Kb

str. 65-70

preuzimanja: 1.876

citiraj


Sažetak

Kefir je mliječno-kiseli napitak sa osvježavajućim, hranljivim, dijetalnim i ljekovitim svojstvima, koji u našoj zemlji u posljednjih nekoliko godina postaje sve zapaženiji u ljudskoj ishrani, zato mu se sa tehnološko-ekonomskog stanovišta pridaje poseban značaj. Kefir u mljekarskoj industriji upotpunjava asortiman mliječno-kiselih proizvoda i napitaka, koji su na našem tržištu ograničeni uglavnom na jogurt odnosno kiselo mlijeko. Radi svojih univerzalnih svojstava možemo slobodno reći da kefir zaslužuje pažnju, jer ima određenih prednosti nad ostalim mliječno-kiselim napicima.

Ključne riječi

kefir; proizvodnja; plasman

Hrčak ID:

96781

URI

https://hrcak.srce.hr/96781

Datum izdavanja:

2.3.1975.

Posjeta: 2.530 *