Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Zamrzavanje sladoleda tekućim ugljičnim dioksidom i suhim ledom

Bojan Šef ; NOVUM - Center za tehnološke inovacije, Ljubljana
Maja otrin
Blaž Slokan
Majda Šef


Puni tekst: hrvatski pdf 724 Kb

str. 303-308

preuzimanja: 1.821

citiraj


Sažetak

Plin sa kemijskim imenom ugljični dioksid, kemijskom formulom CO2 i oznakom R 744 kao rashladno sredstvo dobavlja se potrošačima u tekućem agregatnom stanju u području pritiska od 15 bara kod temperature 20 °C u cisternama ili bombama.

Ključne riječi

sladoled; zamrzavanje; tekući ugljični dioksid; suhi led

Hrčak ID:

99933

URI

https://hrcak.srce.hr/99933

Datum izdavanja:

1.10.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.559 *