Stručni rad
Metode za kontrolu kvalitete materijala namijenjenog za pakiranje mlijeka i mliječnih proizvoda
Milivoje Curaković
; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Vera Lazić
Jasna Gvozdenović
Sažetak
Pojam kvalitete star je koliko i proizvodnja materijalnih dobara. Organizirana kontrola kvalitete proizvoda sreće se, prema pisanim dokumentima, već u starom Egiptu, Babilonu i Rimu. Danas se u svijetu, a i našoj zemlji, pojačavaju aktivnosti oko unapređenja kvalitete proizvoda u odnosu na druge radne zadatke i obaveze. Kvaliteta prehrambenih proizvoda ovisi o nizu činilaca među kojima značajno mjesto zauzima primijenjena ambalaža i postupci pakovanja.
Ključne riječi
mlijeko; mliječni proizvodi; kontrola kvalitete; pakiranje
Hrčak ID:
100897
URI
Datum izdavanja:
1.8.1989.
Posjeta: 3.872 *