Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Proizvodnja alkohola i vina iz sirutke

Slobodan Grba ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Vesna Stehik-Tomas
Karmenka Majdak


Puni tekst: hrvatski pdf 869 Kb

str. 143-150

preuzimanja: 887

citiraj


Sažetak

Studirala se mogućnost proizvodnje alkohola i vina iz djelomično deproteinizirane sirutke dodatkom saharoze, te vina uz dodatak saharoze. Fermentacija je provedena u anaerobnim uvjetima uz pomoć kvasca Kluyveromyces fragilis pri pH 4,5-5,5 i 32 °C.

Ključne riječi

sirutka; proizvodnja alkohola i vina

Hrčak ID:

101298

URI

https://hrcak.srce.hr/101298

Datum izdavanja:

1.6.1988.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.876 *