Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Senzorska analiza mliječnih proizvoda

Mirko Filajdić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Milana Ritz
Vera Vojnović


Puni tekst: hrvatski pdf 1.041 Kb

str. 295-301

preuzimanja: 2.683

citiraj


Sažetak

Senzorska procjena hrane dio je analize prehrambenog proizvoda u kojoj su ljudska osjetila najbolji mjerni instrument. Stručnjaci s područja ishrane sve se više slažu da ljudsko oko i organi okusa i mirisa ne mogu u predvidivoj budućnosti biti zamijenjeni instrumentima, ili u najboljem slučaju to mogu biti samo djelomično. Zbog toga razvoju i primjeni metoda senzorskih testiranja treba dati prvenstveno značenje.

Ključne riječi

mliječni proizvodi; senzorska analiza

Hrčak ID:

101392

URI

https://hrcak.srce.hr/101392

Datum izdavanja:

1.11.1988.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.674 *