Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Uloga UHT mlijeka u ishrani djece školskog i predškolskog uzrasta

Gordana Niketić ; PKB "Standard", Padinska Skela
Ljiljana Katanić


Puni tekst: hrvatski pdf 716 Kb

str. 361-365

preuzimanja: 604

citiraj


Sažetak

Promjena hranljive vrijednosti mlijeka uvjetovana je primijenjenim procesima obrade i prerade mlijeka. Zahvaljujući metodama suvremene UHT sterilizacije neželjene promjene pojedinih komponenata mlijeka su minimalne te bitno ne mijenjaju biološku vrijednost UHT mlijeka, a samim tim ne dolazi ni do umanjenja značaja i uloge UHT mlijeka u ishrani djece.

Ključne riječi

djeca; prehrana; UHT mlijeko

Hrčak ID:

105079

URI

https://hrcak.srce.hr/105079

Datum izdavanja:

2.12.1987.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.356 *