Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Proizvodnja mekog svježeg sira u dvostrukoj kadi

Nikola Taboršak ; Kombinat HMEZAD TOZD Mlekarna Celje


Puni tekst: hrvatski pdf 862 Kb

str. 57-64

preuzimanja: 769

citiraj


Sažetak

Posljednjih godina zabilježen je znatan porast proizvodnje i potrošnje svježeg sira. Seljačka proizvodnja, posebno oko većih potrošačkih centara, gubi na važnosti i intenzitetu, dok u mljekarama prilično brzo raste i proizvodnja i asortiman svježih sireva. Sigurno je da takva industrijska proizvodnja osim što pojeftinjuje proizvod, pridonosi i higijenskoj kvaliteti sira.

Ključne riječi

meki svježi sir; proizvodnja; dvostruka kada

Hrčak ID:

109359

URI

https://hrcak.srce.hr/109359

Datum izdavanja:

1.3.1976.

Posjeta: 1.401 *