Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Suha tvar bez masti kao kriterij kvalitete mlijeka

Jovan Đorđević ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Radosav Stefanović


Puni tekst: hrvatski pdf 845 Kb

str. 90-94

preuzimanja: 639

citiraj


Sažetak

Pojam kvalitete mlijeka je kompleksan i može se promatrati s gledišta sastava i fizičkih osobina koje iz njega proizlaze, sa stanovišta higijenskih, mikrobioloških i organoleptičkih svojstava ili sa gledišta tehnoloških karakteristika. Sve su ovo komponente ukupnog kvaliteta mlijeka i oštre granice između pojedinih aspekata nije često moguće postaviti.

Ključne riječi

mlijeko; kvaliteta; suha tvar bez masti

Hrčak ID:

111395

URI

https://hrcak.srce.hr/111395

Datum izdavanja:

2.4.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.414 *