Izvorni znanstveni članak
Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja
Sh. M. Abdulah
; Irak
Puni tekst: hrvatski pdf 774 Kb
str. 222-226
preuzimanja: 475
citiraj
APA 6th Edition
Abdulah, S.M. (1978). Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja. Mljekarstvo, 28 (10), 222-226. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/111697
MLA 8th Edition
Abdulah, Sh. M.. "Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja." Mljekarstvo, vol. 28, br. 10, 1978, str. 222-226. https://hrcak.srce.hr/index.php/111697. Citirano 24.12.2024.
Chicago 17th Edition
Abdulah, Sh. M.. "Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja." Mljekarstvo 28, br. 10 (1978): 222-226. https://hrcak.srce.hr/index.php/111697
Harvard
Abdulah, S.M. (1978). 'Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja', Mljekarstvo, 28(10), str. 222-226. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/111697 (Datum pristupa: 24.12.2024.)
Vancouver
Abdulah SM. Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja. Mljekarstvo [Internet]. 1978 [pristupljeno 24.12.2024.];28(10):222-226. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/111697
IEEE
S.M. Abdulah, "Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja", Mljekarstvo, vol.28, br. 10, str. 222-226, 1978. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/111697. [Citirano: 24.12.2024.]
Sažetak
U oblasti proučavanja kačkavalja u Jugoslaviji u posljednjih 30 godina učinjen je značajan napredak, ali problemu primjene drugih proteolitičkih fermenata u zamjenu za kimozin nije poklonjena odgovarajuća pažnja. Naime, posljednjih godina sve više se osjeća nedostatak sirila zbog povećane proizvodnje sireva i zbog neekonomičnosti klanja teladi. Zato se danas ozbiljno traže mogućnosti zamjene kimozina drugim proteolitičkim fermentima iz biljaka, mikroorganizama i životinja.
Ključne riječi
kačkavalj; proizvodnja; svinjski pepsin
Hrčak ID:
111697
URI
https://hrcak.srce.hr/111697
Datum izdavanja:
1.10.1978.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 1.262
*