Stručni rad
Bjelančevine mlijeka kao kriterij ocjenjivanja vrijednosti kvalitete
Slavica Golc
; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
Sažetak
Različito ocjenjivanje vrijednosti kvalitete mlijeka dovelo nas je do razmišljanja o pravilnom ocjenjivanju vrijednosti njegovih sastojaka. Slažemo se s navodima autora (Dorđević, Stefanović, 1977) da uzimanje uzoraka na rampi mljekare nije dovoljno i da bi bilo potrebno vršiti kontrolu kvalitete mlijeka i kod samih proizvođača. Ipak smatramo, da bez poznavanja opće kvalitete mlijeka kojega primaju mljekare ne bi bilo svrsishodno utvrđivati kvalitetu kod pojedinih proizvođača.
Ključne riječi
mlijeko; bjelančevine; kvaliteta
Hrčak ID:
111701
URI
Datum izdavanja:
2.11.1978.
Posjeta: 1.283 *