Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kvaliteta i asortiman topljenih sireva Jugoslavije

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić


Puni tekst: hrvatski pdf 964 Kb

str. 218-225

preuzimanja: 443

citiraj


Sažetak

Kvaliteta topljenih sireva, kao i uopće pojam kvalitete, ima svoje laičko shvaćanje u smislu "de gustibus non est disputandum" nasuprot stručnom, analitičkom tumačenju kvalitete. Naučna analiza kvalitete naših topljenih sireva, bazirana na objektivnim, a time i mjerodavnim rezultatima ocjenjivanja, precizira i korigira subjektivne, ekstremno pozitivne ili ekstremno negativne impresije i "gustibuse" proizvođačke i potrošačke javnosti.

Ključne riječi

topljeni sir; kvaliteta i asortiman

Hrčak ID:

115589

URI

https://hrcak.srce.hr/115589

Datum izdavanja:

1.10.1979.

Posjeta: 1.021 *