Stručni rad
Domaći način spravljanja sirila
Milisav Ristivojević
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb
Puni tekst: hrvatski pdf 326 Kb
str. 16-17
preuzimanja: 7.426
citiraj
APA 6th Edition
Ristivojević, M. (1956). Domaći način spravljanja sirila. Mljekarstvo, 6 (1), 16-17. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/124722
MLA 8th Edition
Ristivojević, Milisav. "Domaći način spravljanja sirila." Mljekarstvo, vol. 6, br. 1, 1956, str. 16-17. https://hrcak.srce.hr/index.php/124722. Citirano 23.05.2024.
Chicago 17th Edition
Ristivojević, Milisav. "Domaći način spravljanja sirila." Mljekarstvo 6, br. 1 (1956): 16-17. https://hrcak.srce.hr/index.php/124722
Harvard
Ristivojević, M. (1956). 'Domaći način spravljanja sirila', Mljekarstvo, 6(1), str. 16-17. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/124722 (Datum pristupa: 23.05.2024.)
Vancouver
Ristivojević M. Domaći način spravljanja sirila. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 23.05.2024.];6(1):16-17. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/124722
IEEE
M. Ristivojević, "Domaći način spravljanja sirila", Mljekarstvo, vol.6, br. 1, str. 16-17, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/124722. [Citirano: 23.05.2024.]
Puni tekst: srpski pdf 136 Kb
str. 16-17
preuzimanja: 448
citiraj
APA 6th Edition
Ristivojević, M. (1956). Domaći način spravljanja sirila. Mljekarstvo, 6 (1), 16-17. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/124722
MLA 8th Edition
Ristivojević, Milisav. "Domaći način spravljanja sirila." Mljekarstvo, vol. 6, br. 1, 1956, str. 16-17. https://hrcak.srce.hr/index.php/124722. Citirano 23.05.2024.
Chicago 17th Edition
Ristivojević, Milisav. "Domaći način spravljanja sirila." Mljekarstvo 6, br. 1 (1956): 16-17. https://hrcak.srce.hr/index.php/124722
Harvard
Ristivojević, M. (1956). 'Domaći način spravljanja sirila', Mljekarstvo, 6(1), str. 16-17. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/124722 (Datum pristupa: 23.05.2024.)
Vancouver
Ristivojević M. Domaći način spravljanja sirila. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 23.05.2024.];6(1):16-17. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/124722
IEEE
M. Ristivojević, "Domaći način spravljanja sirila", Mljekarstvo, vol.6, br. 1, str. 16-17, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/124722. [Citirano: 23.05.2024.]
Sažetak
Sitni proizvođači obično za podsirivanje mlijeka upotrebljavaju sirilo, koje sami spremaju, bilo što fabrike nisu u stanju da dadu dovoljne količine sirila, bilo što su sami prerađivači ovakav način rada prihvatili zbog jeftinije proizvodnje. Pored ostalih uzroka, sirilo slabe kvalitete je ozbiljan uzrok slabe kvalitete sireva na našem tržištu, a naročito se to može reći za bijeli sir.
Ključne riječi
sirilo; spravljanje sirila
Hrčak ID:
124722
URI
https://hrcak.srce.hr/124722
Datum izdavanja:
4.1.1956.
Podaci na drugim jezicima:
srpski
Posjeta: 8.551
*