Kazalo
Sadržaj broja
Časopis Meso
; Zadružna Štampa d.d.
Sažetak
Aktualno
Stanje i trendovi u sektorima proizvodnje mesa peradi i konzumnih jaja u periodu od 2006. do 2015.
Nutricionizam: Šunka
Važno je znati: Organoleptički pokazatelji kvalitete mesa
Certificiranje proizvoda: Certfikacija Dalmatinskog pršuta ZOZP
Prehrambeni aditivi i začini: Bosiljak
Iz literature i prakse: Uloga kokošjih jaja u prehrani ljudi
Riba našeg mora: Gira oštrulja
Iz HPA: Jaja hrvatskih farmi
Iz HAH
EFSA: najnovija znanstvena otkrića o materijalima u dodiru s hranom
HAH: Istraživanje kvalitete hrane
EFSA i ECDC objavili Skupno izvješće Europske unije o trendovima i izvorima zoonoza, uzročnicima zoonoza i izbijanjima bolesti koje se prenose hranom za 2014. godinu
Događanja
Sinj – sajam pršuta
Salamijada
ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Pleadin, J., L. Demšar, T. Polak, A. Vulić, T. Lešić, D. Kovačević
Sastav masnih kiselina tradicionalnih hrvatskih i slovenskih suhomesnatih proizvoda
ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Krvavica, M., J. Rogošić, I. Vnučec, T. Jug, J. Đugum, N. Marušić Radovčić
Isparljivi spojevi arome creske janjetine
ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Cvrtila Fleck, Ž., I. Žura Žaja, L. Kozačinski, N. Poljičak-Milas, A. Shek-Vugrovečki, M. Kardum,
D. Marenčić, H. Brzica, J. Šuran, N. Mačešić, B. Njari, M. Šimpraga, S. Milinković-Tur
Utjecaj spola i gonadektomije na kakvoću svinjskoga mesa
ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Dedić,S., S. Čorbo, H. Makić, H. Jukić
Sadržaj toksičnih metala makro i mikroelemenata u mesu brojlera ovisno od izvora masti obroka
ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Faletar, I., M. Cerjak, D. Kovačić
Obilježje potrošnje i zadovoljstvo ponudom svježih morskih plodova
Ključne riječi
Hrčak ID:
153842
URI
Datum izdavanja:
7.3.2016.
Posjeta: 864 *