hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu

Oznaka časopisa u Hrčku

 
 
Status u Hrčku: aktivan
ISSN 1332-0025 (Tisak)
ISSN 1848-8323 (Online)
UDK: 6370.5, 664.91
https://doi.org/10.31727/m
Kontakt: Direktorica, glavna i odgovorna urednica/Director - Editor-in-chief: Katarina Lučić, dipl.oec.

Stručni urednik/Professional editor: LIDIJA KOZAČINSKI, prof.dr.sc., Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu/Dept. of Hygiene and Technology of Foodstuffs of animal origin, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zagreb, Heinzelova 55, 10000 ZAGREB, CROATIA
Phone/Fax: +385 1 2390 190
e-mail: klidija@vef.hr

Izdavač: ZADRUŽNA ŠTAMPA, d.d., Maksimirska 132, 10000 ZAGREB
Tel/fax: + 00385 (0)1 231 6060, (0)91 791 9698, (0)1 230 1347

Godišnja pretplata na časopis MESO iznosi 400,00 kn, za inozemstvo 70 € (troškovi poštarine uračunati su u cijenu).
Časopis se distribuira putem EBSCO Publishing
Email:
Url: http://www.meso.hr
Izdavač: ZADRUŽNA ŠTAMPA, d.d.
  Maksimirska 132, 10000 Zagreb, Hrvatska
  http://www.meso.hr http://www.zastitabilja.com.hr/
Upute za autore (37 KB)
Upute recenzentima (197 KB)
Impressum (7 MB)
Dokument o izdavačkoj etici (346 KB)

Časopis "MESO", prvi hrvatski časopis o mesu, pokrenut je u rujnu 1999. god. u namjeri objavljivanja znanstvenih i stručnih sadržaja koji se odnose na veoma široko područje sigurnosti i kakvoće mesa i mesnih proizvoda. To uključuje promicanje spoznaja iz područja higijene i tehnologije mesa u skladu sa suvremenim tehnološkim procesima i trendovima proizvodnje i kontrole u skladu sa zahtjevima tržišta i interesima potrošača. To se prije svega odnosi na sprečavanje uzročnika svih oblika bolesti koje se prenose hranom, kontrolu sirovine, tehnološki proces proizvodnje, promet, te pripremu sve do stola konzumenta. Uključuje i sve uzročnike onečišćenja hrane (mikrobiološke, kemijske i fizikalne), kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje, postupke konzerviranja, ocjenu kakvoće te utjecaj na stanje okoliša i ukupno unapređenje prehrambene industrije. Teme se obrađuju sa znanstvene, stručne i popularne razine.

Časopis izlazi dvomjesečno u 6 brojeva, te se financira prodajom putem pretplate, oglašavanjem i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Prispjeli rukopisi podliježu recenziji. Svi radovi objavljuju se na hrvatskom i engleskom jeziku. Uredništvo časopisa "MESO" pridržava pravo članke prilagoditi stilu časopisa. Izdavač ne snosi odgovornost za stavove iz objavljenih članaka.

Radovi objavljeni u "Mesu" redovito se referiraju u sljedećim bazama podataka: Zoological Record (Web of Science), CAB Abstracts, Food Science and Technology Abstracts, Global Health i Ulrichsweb. Časopis se distribuira putem EBSCO Publishing.

Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, dvostruka, samo znanstveni i stručni radovi, jednostruko slijepa

Prva godina izlaženja: 1999

Učestalost izlaženja (godišnje): 6

Područja pokrivanja: Veterinarska medicina; Biotehnologija; Prehrambena tehnologija;

Uključen u Hrčak: 17. 3. 2008.

Prava korištenja: Autorska prava nad svim člancima su zaštićena.
Cjelokupni se članci objavljeni časopisu mogu slobodno koristiti u osobne i obrazovne svrhe uz obavezno navođenje izvora. Korištenje u komercijalne svrhe nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja izdavača.



Arhiva

2021  
  Vol. 23.   No. 4.
  Vol. 23.   No. 3.
  Vol. 23.   No. 2.
  Vol. 23.   No. 1.
2020  
  Vol. 22.   No. 6.
  Vol. 22.   No. 5.
  Vol. 22.   No. 4.
  Vol. 22.   No. 3.
  Vol. 22.   No. 2.
  Vol. 22.   No. 1.
2019  
  Vol. 21.   No. 6.
  Vol. 21.   No. 5.
  Vol. 21.   No. 4.
  Vol. 21.   No. 3.
  Vol. 21.   No. 2.
  Vol. 21.   No. 1.
2018  
  Vol. XX   No. 6
  Vol. XX   No. 5
  Vol. XX   No. 4
  Vol. XX   No. 3
  Vol. XX   No. 2
  Vol. XX   No. 1
2017  
  Vol. XIX   No. 6
  Vol. XIX   No. 5
  Vol. XIX   No. 4
  Vol. XIX   No. 3
  Vol. XIX   No. 2
  Vol. XIX   No. 1
2016  
  Vol. XVIII   No. 6
  Vol. XVIII   No. 5
  Vol. XVIII   No. 4
  Vol. XVIII   No. 3
  Vol. XVIII   No. 2
  Vol. XVIII   No. 1
2015  
  Vol. XVII   No. 6
  Vol. XVII   No. 5
  Vol. XVII   No. 4
  Vol. XVII   No. 3
  Vol. XVII   No. 2
  Vol. XVII   No. 1
2014  
  Vol. XVI   No. 6
  Vol. XVI   No. 5
  Vol. XVI   No. 4
  Vol. XVI   No. 3
  Vol. XVI   No. 2
  Vol. XVI   No. 1
2013  
  Vol. XV   No. 6
  Vol. XV   No. 5
  Vol. XV   No. 4
  Vol. XV   No. 3
  Vol. XV   No. 2
  Vol. XV   No. 1
2012  
  Vol. XIV   No. 6
  Vol. XIV   No. 5
  Vol. XIV   No. 4
  Vol. XIV   No. 3
  Vol. XIV   No. 2
  Vol. XIV   No. 1
2011  
  Vol. XIII   No. 6
  Vol. XIII   No. 5
  Vol. XIII   No. 4
  Vol. XIII   No. 3
  Vol. XIII   No. 2
  Vol. XIII   No. 1
2010  
  Vol. XII   No. 6
  Vol. XII   No. 5
  Vol. XII   No. 4
  Vol. XII   No. 3
  Vol. XII   No. 2
  Vol. XII   No. 1
2009  
  Vol. XI   No. 6
  Vol. XI   No. 5
  Vol. XI   No. 4
  Vol. XI   No. 3
  Vol. XI   No. 2
  Vol. XI   No. 1
2008  
  Vol. X   No. 5.
  Vol. X   No. 6
  Vol. X   No. 4
  Vol. X   No. 3
  Vol. X   No. 2
  Vol. X   No. 1
2007  
  Vol. IX   No. 6
  Vol. IX   No. 5
  Vol. IX   No. 4
  Vol. IX   No. 3
  Vol. IX   No. 2
  Vol. IX   No. 1
2006  
  Vol. VIII   No. 6
  Vol. VIII   No. 5
  Vol. VIII   No. 4
  Vol. VIII   No. 3
  Vol. VIII   No. 2
  Vol. VIII   No. 1
2005  
  Vol. VII   No. 6
  Vol. VII   No. 5
  Vol. VII   No. 4
  Vol. VII   No. 3
  Vol. VII   No. 2
  Vol. VII   No. 1
2004  
  Vol. VI   No. 6
  Vol. VI   No. 5
  Vol. VI   No. 4
  Vol. VI   No. 3
  Vol. VI   No. 2
  Vol. VI   No. 1
Posjeta: 1.578.274 *