Direktorica, glavna i odgovorna urednica/Director - Editor-in-chief: Katarina Lučić, dipl.oec.
Stručni urednik/Professional editor: LIDIJA KOZAČINSKI, prof.dr.sc., Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu/Dept. of Hygiene and Technology of Foodstuffs of animal origin, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zagreb, Heinzelova 55, 10000 ZAGREB, CROATIA
Phone/Fax: +385 1 2390 190
e-mail: klidija@vef.hr
Godišnja pretplata na časopis MESO iznosi 400,00 kn, za inozemstvo 70 € (troškovi poštarine uračunati su u cijenu).
Časopis se distribuira putem EBSCO Publishing
Časopis "MESO", prvi hrvatski časopis o mesu, pokrenut je u rujnu 1999. god. u namjeri objavljivanja znanstvenih i stručnih sadržaja koji se odnose na veoma široko područje sigurnosti i kakvoće mesa i mesnih proizvoda. To uključuje promicanje spoznaja iz područja higijene i tehnologije mesa u skladu sa suvremenim tehnološkim procesima i trendovima proizvodnje i kontrole u skladu sa zahtjevima tržišta i interesima potrošača. To se prije svega odnosi na sprečavanje uzročnika svih oblika bolesti koje se prenose hranom, kontrolu sirovine, tehnološki proces proizvodnje, promet, te pripremu sve do stola konzumenta. Uključuje i sve uzročnike onečišćenja hrane (mikrobiološke, kemijske i fizikalne), kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje, postupke konzerviranja, ocjenu kakvoće te utjecaj na stanje okoliša i ukupno unapređenje prehrambene industrije. Teme se obrađuju sa znanstvene, stručne i popularne razine.
Časopis izlazi dvomjesečno u 6 brojeva, te se financira prodajom putem pretplate, oglašavanjem i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
Prispjeli rukopisi podliježu recenziji. Svi radovi objavljuju se na hrvatskom i engleskom jeziku. Uredništvo časopisa "MESO" pridržava pravo članke prilagoditi stilu časopisa. Izdavač ne snosi odgovornost za stavove iz objavljenih članaka.
Radovi objavljeni u "Mesu" redovito se referiraju u sljedećim bazama podataka: CAB Abstracts, Food Science and Technology Abstracts, Global Health i Ulrichsweb. Časopis se distribuira putem EBSCO Publishing.
Recenzija:
vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, dvostruka, samo znanstveni i stručni radovi, jednostruko slijepa
Autorska prava nad svim člancima su zaštićena.
Cjelokupni se članci objavljeni časopisu mogu slobodno koristiti u osobne i obrazovne svrhe uz obavezno navođenje izvora. Korištenje u komercijalne svrhe nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja izdavača.