- Status u Hrčku: aktivan
-
ISSN 1332-0025 (Tisak)
ISSN 1848-8323 (Online) -
UDK: 6370.5, 664.91
DOI: https://doi.org/10.31727/m - Kontakt:
Direktorica, glavna i odgovorna urednica/Director - Editor-in-chief: Katarina Lučić, dipl.oec.
Stručni urednik/Professional editor: LIDIJA KOZAČINSKI, prof.dr.sc., Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Veterinarski fakultet, Sveučilište u Zagrebu/Dpt. of Hygiene, Technology and Food Safety, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zagreb, Heinzelova 55, 10000 ZAGREB, CROATIA
Phone/Fax: +385 1 2390 190
e-mail: klidija@vef.hr
Izdavač: ZADRUŽNA ŠTAMPA, d.d., Maksimirska 132, 10000 ZAGREB
Tel: 00385 (0)1 2316 050
Mob: 00385 (0)91 7919 698
Godišnja pretplata na časopis MESO iznosi 60 €, za inozemstvo 70 € (troškovi poštarine uračunati su u cijenu).
Časopis se distribuira putem EBSCO Publishing - Email: meso@meso.hr
- URL: http://www.meso.hr
- Izdavač:
ZADRUŽNA ŠTAMPA, d.d.
Maksimirska 132, 10000 Zagreb, Hrvatska
http://www.meso.hr http://www.zastitabilja.com.hr/
- Upute za autore
- Upute recenzentima
- Impressum
Časopis "MESO", prvi hrvatski časopis o mesu, pokrenut je u rujnu 1999. god. u namjeri objavljivanja znanstvenih i stručnih sadržaja koji se odnose na veoma široko područje sigurnosti i kakvoće mesa i mesnih proizvoda. To uključuje promicanje spoznaja iz područja higijene i tehnologije mesa u skladu sa suvremenim tehnološkim procesima i trendovima proizvodnje i kontrole u skladu sa zahtjevima tržišta i interesima potrošača. To se prije svega odnosi na sprečavanje uzročnika svih oblika bolesti koje se prenose hranom, kontrolu sirovine, tehnološki proces proizvodnje, promet, te pripremu sve do stola konzumenta. Uključuje i sve uzročnike onečišćenja hrane (mikrobiološke, kemijske i fizikalne), kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje, postupke konzerviranja, ocjenu kakvoće te utjecaj na stanje okoliša i ukupno unapređenje prehrambene industrije. Teme se obrađuju sa znanstvene, stručne i popularne razine. Časopis izlazi dvomjesečno u 6 brojeva, te se financira prodajom putem pretplate, oglašavanjem i potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Prispjeli rukopisi podliježu recenziji. Svi radovi objavljuju se na hrvatskom i engleskom jeziku. Uredništvo časopisa "MESO" pridržava pravo članke prilagoditi stilu časopisa. Izdavač ne snosi odgovornost za stavove iz objavljenih članaka. Radovi objavljeni u "Mesu" redovito se referiraju u sljedećim bazama podataka: Zoological Record (Web of Science), CAB Abstracts, Food Science and Technology Abstracts, Global Health i Ulrichsweb. Časopis se distribuira putem EBSCO Publishing.
- Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, jednostruko slijepa, dvostruka
- Prva godina izlaženja: 1999.
- Učestalost izlaženja: 6
- Područja pokrivanja: Prehrambena tehnologija, Biotehnologija, Veterinarska medicina
- Uključen u Hrčak: 17.03.2008.
- Prava korištenja: Autorska prava nad svim člancima su zaštićena. Cjelokupni se članci objavljeni časopisu mogu slobodno koristiti u osobne i obrazovne svrhe uz obavezno navođenje izvora. Korištenje u komercijalne svrhe nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja izdavača.
Arhiva
2023
Vol. 25. No. 6.Vol. 25. No. 5.
Vol. 25. No. 4.
Vol. 25. No. 3.
Vol. 25. No. 2.
Vol. 25. No. 1.
2022
Vol. 24. No. 6.Vol. 24. No. 5.
Vol. 24. No. 4.
Vol. 24. No. 3.
Vol. 24. No. 2.
Vol. 24. No. 1.
2021
Vol. 23. No. 6.Vol. 23. No. 5.
Vol. 23. No. 4.
Vol. 23. No. 3.
Vol. 23. No. 2.
Vol. 23. No. 1.
2020
Vol. 22. No. 6.Vol. 22. No. 5.
Vol. 22. No. 4.
Vol. 22. No. 3.
Vol. 22. No. 2.
Vol. 22. No. 1.
2019
Vol. 21. No. 6.Vol. 21. No. 5.
Vol. 21. No. 4.
Vol. 21. No. 3.
Vol. 21. No. 2.
Vol. 21. No. 1.
2018
Vol. 20. No. 6.Vol. 20. No. 5.
Vol. 20. No. 4.
Vol. 20. No. 3.
Vol. 20. No. 2.
Vol. 20. No. 1.
2017
Vol. 19. No. 6.Vol. 19. No. 5.
Vol. 19. No. 4.
Vol. 19. No. 3.
Vol. 19. No. 2.
Vol. 19. No. 1.
2016
Vol. XVIII No. 6Vol. XVIII No. 5
Vol. XVIII No. 4
Vol. XVIII No. 3
Vol. XVIII No. 2
Vol. XVIII No. 1
2015
Vol. XVII No. 6Vol. XVII No. 5
Vol. XVII No. 4
Vol. XVII No. 3
Vol. XVII No. 2
Vol. XVII No. 1
2011
Vol. XIII No. 6Vol. XIII No. 5
Vol. XIII No. 4
Vol. XIII No. 3
Vol. XIII No. 2
Vol. XIII No. 1
Posjeta: 3.092.406 *