Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

FENOTIPSKA POVEZANOST PARAMETARA KVALITETE SVINJSKIH POLOVICA

Đuro Senčić ; Poljoprivredni fakultet, Osijek, Republika Hrvatska
Sonja Jovanovac ; Poljoprivredni fakultet, Osijek, Republika Hrvatska
Mirjana Baban ; Poljoprivredni fakultet, Osijek, Republika Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 822 Kb

str. 337-342

preuzimanja: 222

citiraj


Sažetak

Ispitana ie fenotipska povezanost parametara kvalitete svinjskih polovica njemačkog landrasa. Najveće, statistički značajne korelacije
(r) utvrđene su između parametara x₅ i x₁₂ (r=0,975 **), x₇ i x₁₂ (r= 0,929 **) te x₁₁ i x₁₂ (r = 0,835 **). U ispitivanju je značilo x₅ = mišično
tkivo buta, x₇= mišično tkivo leđa, x₁₁ = mišično tkivo plećke i x₁₂ = mesnatost svinjskih polovica disekcijom.

Ključne riječi

Hrčak ID:

162345

URI

https://hrcak.srce.hr/162345

Datum izdavanja:

26.1.1992.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 956 *