Pregledni rad
Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe
Ivan Tot
; VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d., VIROVITICA
Puni tekst: hrvatski pdf 194 Kb
str. 76-80
preuzimanja: 773
citiraj
APA 6th Edition
Tot, I. (2008). Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe. Glasnik Zaštite Bilja, 31 (4), 76-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
MLA 8th Edition
Tot, Ivan. "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 31, br. 4, 2008, str. 76-80. https://hrcak.srce.hr/index.php/164055. Citirano 04.12.2024.
Chicago 17th Edition
Tot, Ivan. "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe." Glasnik Zaštite Bilja 31, br. 4 (2008): 76-80. https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
Harvard
Tot, I. (2008). 'Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe', Glasnik Zaštite Bilja, 31(4), str. 76-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055 (Datum pristupa: 04.12.2024.)
Vancouver
Tot I. Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2008 [pristupljeno 04.12.2024.];31(4):76-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
IEEE
I. Tot, "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe", Glasnik Zaštite Bilja, vol.31, br. 4, str. 76-80, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055. [Citirano: 04.12.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 194 Kb
str. 80-80
preuzimanja: 236
citiraj
APA 6th Edition
Tot, I. (2008). Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe. Glasnik Zaštite Bilja, 31 (4), 76-80. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
MLA 8th Edition
Tot, Ivan. "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 31, br. 4, 2008, str. 76-80. https://hrcak.srce.hr/index.php/164055. Citirano 04.12.2024.
Chicago 17th Edition
Tot, Ivan. "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe." Glasnik Zaštite Bilja 31, br. 4 (2008): 76-80. https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
Harvard
Tot, I. (2008). 'Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe', Glasnik Zaštite Bilja, 31(4), str. 76-80. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055 (Datum pristupa: 04.12.2024.)
Vancouver
Tot I. Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2008 [pristupljeno 04.12.2024.];31(4):76-80. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
IEEE
I. Tot, "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe", Glasnik Zaštite Bilja, vol.31, br. 4, str. 76-80, 2008. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055. [Citirano: 04.12.2024.]
Sažetak
U osnovne preduvjete za uspješnu proizvodnju šećerne repe ubrajamo prirodne čimbenike (klimu i tlo) i tehnološke čimbenike (izbor parcele, plodored i predusjev, obradu tla, gnojidbu, zaštitu i njegu).
Na tehnologiju u proizvodnji izravan utjecaj ima proizvođač.
Šećerna repa je po načinu uzgoja najintenzivnija ratarska kultura. U proizvodnji šećerne repe neophodno je kvalitetno i na vrijeme izvršiti svaku tehnološku operaciju, jer u protivnom pogreške u proizvodnji rezultiraju smanjenjem prinosa i kvalitete šećerne repe.
U cilju povećanja prinosa i kvalitete šećerne repe u šećerani VIRO iz Virovitice na terenu radi 12 agronoma u sirovinskoj službi. Oni kontinuirano prate proizvodnju, uvode nove tehnologije te savjetuju proizvođače.
Ključne riječi
šećerna repa; kvaliteta; prinos
Hrčak ID:
164055
URI
https://hrcak.srce.hr/164055
Datum izdavanja:
25.7.2008.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 1.735
*