Stručni rad
Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata
Zdravko Matotan
; Podravka d.d. Koprivnica
Puni tekst: hrvatski pdf 916 Kb
str. 21-62
preuzimanja: 705
citiraj
APA 6th Edition
Matotan, Z. (2004). Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata. Glasnik Zaštite Bilja, 27 (4), 21-62. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/164327
MLA 8th Edition
Matotan, Zdravko. "Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 27, br. 4, 2004, str. 21-62. https://hrcak.srce.hr/index.php/164327. Citirano 04.12.2024.
Chicago 17th Edition
Matotan, Zdravko. "Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata." Glasnik Zaštite Bilja 27, br. 4 (2004): 21-62. https://hrcak.srce.hr/index.php/164327
Harvard
Matotan, Z. (2004). 'Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata', Glasnik Zaštite Bilja, 27(4), str. 21-62. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/164327 (Datum pristupa: 04.12.2024.)
Vancouver
Matotan Z. Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2004 [pristupljeno 04.12.2024.];27(4):21-62. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164327
IEEE
Z. Matotan, "Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata", Glasnik Zaštite Bilja, vol.27, br. 4, str. 21-62, 2004. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164327. [Citirano: 04.12.2024.]
Puni tekst: engleski pdf 916 Kb
str. 62-62
preuzimanja: 185
citiraj
APA 6th Edition
Matotan, Z. (2004). Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata. Glasnik Zaštite Bilja, 27 (4), 21-62. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/index.php/164327
MLA 8th Edition
Matotan, Zdravko. "Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 27, br. 4, 2004, str. 21-62. https://hrcak.srce.hr/index.php/164327. Citirano 04.12.2024.
Chicago 17th Edition
Matotan, Zdravko. "Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata." Glasnik Zaštite Bilja 27, br. 4 (2004): 21-62. https://hrcak.srce.hr/index.php/164327
Harvard
Matotan, Z. (2004). 'Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata', Glasnik Zaštite Bilja, 27(4), str. 21-62. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/index.php/164327 (Datum pristupa: 04.12.2024.)
Vancouver
Matotan Z. Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2004 [pristupljeno 04.12.2024.];27(4):21-62. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164327
IEEE
Z. Matotan, "Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata", Glasnik Zaštite Bilja, vol.27, br. 4, str. 21-62, 2004. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/index.php/164327. [Citirano: 04.12.2024.]
Sažetak
U radu je dat prikaz u proizvodnji najraširenijih sorti rajčice, krastavaca, salate i špinata kao i suvremena tehnologija njihove proizvodnje na otvorenom. Opis sorti je temeljen na podacima dobivenih opažanja koja su provedena u svrhu uvođenja sorata na Sortnu listu Republike Hrvatske. Uz opis morfoloških i bioloških svojstava za svaku se sortu navodi vlasnik i distributer sjemena u Republici Hrvatskoj kao i godina upisa na sortnu listu.
U opisu tehnologije proizvodnje obrađuju se zahtjevi nevedenih povrtnih kultura spram tlu i plodoredu, obrada tla i gnojidba, tehnika sjetve i sadnje na otvorenom te način, vrijeme i tehnika berbe.
Ključne riječi
sorte; tehnologija proizvodnje; rajčica; krastavci; salata; špinat
Hrčak ID:
164327
URI
https://hrcak.srce.hr/164327
Datum izdavanja:
22.7.2004.
Podaci na drugim jezicima:
engleski
Posjeta: 1.949
*