Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Sortiment i tehnologija proizvodnje rajčice, krastavaca, salate i špinata

Zdravko Matotan ; Podravka d.d. Koprivnica


Puni tekst: hrvatski pdf 916 Kb

str. 21-62

preuzimanja: 701

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 916 Kb

str. 62-62

preuzimanja: 183

citiraj


Sažetak

U radu je dat prikaz u proizvodnji najraširenijih sorti rajčice, krastavaca, salate i špinata kao i suvremena tehnologija njihove proizvodnje na otvorenom. Opis sorti je temeljen na podacima dobivenih opažanja koja su provedena u svrhu uvođenja sorata na Sortnu listu Republike Hrvatske. Uz opis morfoloških i bioloških svojstava za svaku se sortu navodi vlasnik i distributer sjemena u Republici Hrvatskoj kao i godina upisa na sortnu listu.
U opisu tehnologije proizvodnje obrađuju se zahtjevi nevedenih povrtnih kultura spram tlu i plodoredu, obrada tla i gnojidba, tehnika sjetve i sadnje na otvorenom te način, vrijeme i tehnika berbe.

Ključne riječi

sorte; tehnologija proizvodnje; rajčica; krastavci; salata; špinat

Hrčak ID:

164327

URI

https://hrcak.srce.hr/164327

Datum izdavanja:

22.7.2004.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.905 *