Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

https://doi.org/10.20867/thm.5.1-2.14

KONTROLING KAO METODSKA PRETPOSTAVKA ZA USPJEŠNO PLANIRANJE HOTELSKOG PODUZEĆA

Matthias Fuchs ; Institut für Tourismus- und Dienstleistungswirtschaft, Universität Innsbruck, Österreich


Puni tekst: njemački pdf 3.745 Kb

verzije

str. 195-210

preuzimanja: 411

citiraj


Sažetak

U članku su obrađena dva aspekta Kontrolinga u hotelskim poduzećima.
Prvo je dat pregled različitih područja primjene Kontrolinga u hotelskim poduzećima (Holleis, 1993; Kotas 1994). Pri tome su pretstavljene izabrane stavke Kontrolinga u pojedinim slučajevima glede njegovog radnog potencijala za rješavanje problema (Lesure, 1983; Atkinson, Kelliher i LeBruto, 1997).
Kao drugo učinjen je pokušaj da se stavke Kontrolinga definiraju ne kao suprotnost već kao integrativni dio modela menadžmenta dobitka (Yield-Management) za hotelska poduzeća i time podrobnije razmotrimo tendencije razvoja postojećih stavki Kontrolinga za hotelijerstvo (Donaghy, McMahon i McDowell, 1995; Burgess, 1996; Norman i Mayer, 1997).

Ključne riječi

kontroling hotela; menadžment profita

Hrčak ID:

181998

URI

https://hrcak.srce.hr/181998

Datum izdavanja:

30.12.1999.

Podaci na drugim jezicima: njemački

Posjeta: 1.112 *