Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Menadžment ljudskih resursa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

Martina Petrović orcid id orcid.org/0000-0002-7525-3251 ; Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split, Hrvatska
Magda Bonacin orcid id orcid.org/0000-0001-9586-7085 ; Visoka škola za menadžment i dizajn Aspira, Split, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 578 Kb

verzije

str. 51-57

preuzimanja: 2.789

citiraj


Sažetak

Važan dio svakog kolektiva su ljudi. Ljudi su ključni faktor uspješnog poslovanja i djelovanja svakog poduzeća, organizacije ili institucije, njihova znanja, sposobnosti, vještine i kompetencije. Menadžment ljudskih resursa danas predstavlja važnu poslovnu funkciju koju čine aktivnosti planiranja, organiziranja, vođenja i kontrole ljudskih resursa u nekoj organizaciji. Uloga funkcije menadžmenta ljudskih resursa razvijala se s vremenom. Na početku je predstavljala samo administrativnu komponentu, dok joj u novije vrijeme većina menadžera posvećuje posebnu pozornost i provlači je kroz sve strateške ciljeve i odluke. Ovaj stručni rad opisuje funkcije i aktivnosti menadžmenta ljudskih resursa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu. Upravljanjem okruženja ljudskih potencijala i predviđanjem poslovanja, profil osoblja u hotelskim i ugostiteljskim objektima uvelike utječe na oblikovanje hotelske ponude. Ljudski čimbenik u hotelijerstvu je neophodan faktor uspješnog poslovanja. Regrutiranjem, selekcijom i obrazovanjem djelatnika hotelski i ugostiteljski objekt ulaže u svoje strateški najvažnije resurse – kadrove.

Ključne riječi

ljudski resursi; hotelijerstvo; hotelska ponuda; obrazovanje djelatnika

Hrčak ID:

182986

URI

https://hrcak.srce.hr/182986

Datum izdavanja:

12.6.2017.

Posjeta: 5.234 *