Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Definiranje optimalnog proizvodnog programa mesne industrija

Rudolf Scitovski ; Studij elektrotehnike Osijek, Hrvatska
Željko Turkalj ; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Ekonomski fakultet u Osijeku, Osijek, Hrvatska
Tomislav Jagnjić ; Poslovna zajednica za stočarstvo Osijek, Hrvatska
Boris Guljaš ; Prirodno matematički fakultet Zagreb, Hrvatska
Vladimir Redžep ; Elektroslavonija Osijek, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 482 Kb

str. 309-316

preuzimanja: 278

citiraj


Sažetak

Brze promjene na tržištu proizvoda od mesa, s jedne strane, te široka primjena personalnih računala i njihovo prisustvo u gotovo svim radnim organizacijama, s druge strane, motivacija su za pokušaj izrade matematičkog modela na osnovu kojeg bi se u glavnim pravcima definirao optimalni proizvodni program mesne industrije. Model je koncipiran tako da ga je moguće realizirati na PC računaru. U tom smislu, od ovog modela ne treba očekivati kompletan prijedlog za definiranje optimalnog proizvodnog programa, već ga treba shvatiti kao instrument za donošenje poslovnih odluka.

Ključne riječi

proizvodni program; optimalizacija; matematički model; mesna industrija

Hrčak ID:

228726

URI

https://hrcak.srce.hr/228726

Datum izdavanja:

1.12.1989.

Posjeta: 781 *