Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

https://doi.org/10.31727/gzb.45.4.4

Proizvodnja rajčice u zaštićenom prostoru

Nino Rotim ; Federalni agromediteranski zavod Mostar, Bosna i Hercegovina
Monika Buntić


Puni tekst: hrvatski pdf 237 Kb

str. 38-45

preuzimanja: 430

citiraj

Preuzmi JATS datoteku


Sažetak

U zaštićenim prostorima koji se koriste za proizvodnju povrća dominira uzgoj rajčice. Proizvodnja rajčice može se obavljati tijekom proljeća, jeseni i zime, u ovisnosti od područja uzgoja i mogućnosti zagrijavanja zaštićenih objekata. U južnim područjima Hercegovine proizvodnja je ekonomičnija, s obzirom na blage zime i manje potrebe za utroškom energenata. Najzastupljenija je rana proljetna i proljetna proizvodnja kojom se postižu visoki prinosi i ostvaruju dobre tržišne cijene. U radu će biti opisani postupci proizvodnje presadnica, obrade i pripreme tla, mjere njege pa sve do berbe plodova rajčice.

Ključne riječi

proizvodnja rajčice; zaštićeni prostori; južna područja Hercegovine

Hrčak ID:

281306

URI

https://hrcak.srce.hr/281306

Datum izdavanja:

14.7.2022.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 740 *





This display is generated from NISO JATS XML with jats-html.xsl. The XSLT engine is libxslt.