Skoči na glavni sadržaj

Ostalo

Uspješan seminar Hrvatske zajednice laringektomiranih u Thalassotherapiji u Crikvenici

Miloš Manestar


Puni tekst: hrvatski pdf 475 Kb

preuzimanja: 29

citiraj


Sažetak

Od 13. do 19.lipnja 2010. godine održan je već tradicionalni, peti, seminar nadomjesnog govora, plivanja, psihoonkološke potpore i po prvi puta tečaj za laringektomirane volontere, koji posjećuju novooperirane na klinikama u svrhu motivacije u rehabilitaciji.

Sudjelovalo je 62 člana iz cijele Hrvatske, gdje sada HZL ima 10 klubova. Seminar su vrhunski, na volonterskoj osnovi, izvodile profesorice logopedi M. Sučić, B. Imriš, T. Živković-Ivanović i Lj. Širić, kao i mr.sc. Vrcić-Kiseljak, prof. defektolog.
Tečaj za volontere održali su prof. M.Sučić i Z. Čeliković, a korisno predavanje održao je fra Z. Senjak, u smislu duhovne potpore, te inženjer V. Klindić o pomagalima za govor i njegu stome. Uz svakojutarnju gimnastiku na plaži, te prijateljsko druženje seminar je svima ostao u dobrom sjećanju sa željom da se ponovi. Ponovno druženje HZL planira na Sv.Blaža 2011., kada su pozvani, osim gostiju iz Slovenije i prijatelji iz Njemačke, kao i drugi. Domaćini iz Thalassotherapije, osobito dr. Mateša-Anić, koja je sve pregledala i odredila potrebnu Inhalacijsku terapiju, trudili su se da svima boravak bude ugodan i koristan.

Ključne riječi

Hrčak ID:

310777

URI

https://hrcak.srce.hr/310777

Datum izdavanja:

7.10.2010.

Posjeta: 95 *