Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Iz Erasmus+ mobilnosti u knjižnicu: unaprjeđenje rada s učenicima kroz nova iskustva i kompetencije u Poliklinici SUVAG Zagreb

Ivan Crnjac orcid id orcid.org/0000-0001-9083-6829 ; Poliklinika SUVAG
Mirna Barač ; Poliklinika SUVAG


Puni tekst: engleski pdf 310 Kb

str. 59-73

preuzimanja: 0

citiraj


Sažetak

Cilj. Ovaj rad ima za cilj predstaviti aktivnosti mobilnosti knjižničara i verbotonalne učiteljice unutar Erasmus+ programa, s fokusom na implementaciju novih kompetencija stečenih kroz mobilnosti u Osnovnoj školi Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. Specifično, cilj je prikazati plan zajedničke suradnje u radu s učenicima kroz primjenu novih kompetencija, usmjeravajući se na biblioterapiju i vještine/strateške pristupe u suvremenom obrazovnom okruženju.
Dizajn. U radu će se analizirati proces mobilnosti knjižničara i verbotonalne učiteljice unutar Erasmus+ projekta u Poliklinici SUVAG, s posebnim naglaskom na edukaciju u području biblioterapije i strateških pristupa u suvremenom obrazovanju. Evaluacija će se provesti nakon završetka projekta radi utvrđivanja učinkovitosti pristupa i procesa.
Rezultati. Očekuje se da će implementacija novih pristupa u rad s učenicima, temeljenih na Erasmus+ mobilnostima, pružiti osnovu za uvođenje prilagođene biblioterapije za djecu s govorno-jezičnim poremećajima. Osim toga, očekuje se jačanje motivacije učenika, kao i poticanje kreativnosti.
Praktična primjena. Implementacija novih pristupa u radu s učenicima u Knjižnici Poliklinike SUVAG postat će integralni dio njezine uloge, pretvarajući je, ne samo u prostor za čitanje, već i platformu za poticanje emocionalnog i socijalnog razvoja djece.
Vrijednost rada. Vrijednost ovog rada leži u sinergiji između Erasmus+ mobilnosti, specifičnih potreba Poliklinike SUVAG i ciljeva suvremenog obrazovanja. Integrirani pristup podržava razvoj inkluzivnog okruženja te pruža kvalitetniju podršku učenicima, što će imati dugoročne koristi, ne samo za Knjižnicu Poliklinike SUVAG, već i za širu zajednicu učenika s govorno-jezičnim poremećajima.

Ključne riječi

biblioterapija, djeca s govorno-jezičnim poremećajima, Erasmus+ mobilnosti, implementacija, knjižnica

Hrčak ID:

316713

URI

https://hrcak.srce.hr/316713

Datum izdavanja:

9.5.2024.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 0 *