Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Svinje najbolje iskorištavaju mliječne otpatke

Feliks Šram ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 284 Kb

str. 4-7

preuzimanja: 1.946

citiraj


Sažetak

U svim mljekarskim prerađivačkim pogonima, kako u većim gradovima, tako i u manjim mjestima, imade uvijek nuzgrednih proizvoda ili otpadaka, koji nisu za ljudsku hranu. U skupinu nuzgrednih proizvoda odnosno otpadaka pripadaju: 1. obrano mlijeko, 2. slatka i kisela stepka, 3. slatka i kisela sirutka, 4. otpaci sirne kore kod proizvodnje topljenog sira i sl.

Ključne riječi

mliječni otpaci; hranidba svinja

Hrčak ID:

50366

URI

https://hrcak.srce.hr/50366

Datum izdavanja:

3.6.1952.

Posjeta: 2.482 *