Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Određivanje kiselosti mlijeka

Dušica Petrović ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 207 Kb

str. 183-185

preuzimanja: 1.506

citiraj


Sažetak

Pored brzih tehničkih metoda u mljekarama kiselost se određuje titracijom baze i izražava se u stupnjevima. To su kiselost po Terneru i modificirana metoda po Sokslet - Henkelu (Sochlet - Henkelu).

Ključne riječi

kiselost mlijeka; sokslet - henkel; određivanje kiselosti mlijeka

Hrčak ID:

57681

URI

https://hrcak.srce.hr/57681

Datum izdavanja:

1.8.1957.

Posjeta: 2.292 *

accessibility

closePristupačnostrefresh

Ako želite spremiti trajne postavke, kliknite Spremi, ako ne - vaše će se postavke poništiti kad zatvorite preglednik.