Skip to the main content
  • Publication date: 30.06.2025.
  • Published on HRČAK: 14.07.2025.

Table of contents

Full text

Integracija umjetne neuronske mreže (ANN) i simulacije procesa za prediktivno modeliranje uklanjanja H2S pomoću biološkog sustava za ispiranje bioplina dobivenog iz otpadnih voda nastalih tijekom industrijske proizvodnje palminog ulja (page 124-133)

Joanna Lisa Clifford, Yi Jing Chan, Mohd Amran Bin Mohd Yusof, Timm Joyce Tiong, Siew Shee Lim, Chai Siah Lee, Woei-Yenn Tong
Original scientific paper


Proizvodnja jantarne kiseline iz monosaharida te hidrolizata drvenastih i zeljastih biljaka s pomoću modificiranog soja Corynebacterium glutamicum (page 134-148)

Dae-Seok Lee, Eun Jin Cho, Seryung Kim, Dien Thanh Nguyen, Hyeun-Jong Bae
Original scientific paper


Komparativna analiza kompostiranja i vermikompostiranja u svrhu poboljšanja fizikalno-kemijskih svojstava digestata s dodatkom kuhinjskog otpada (page 149-158)

Ze Sen Tan, M. Devendran Manogaran, Rashid Shamsuddin, Mohd Hakimi, Lee Wen Looi, Kai Tong Woo, Chin Seng Liew, Lailatul Qomariyah
Original scientific paper


Zelena sinteza i karakterizacija srebrnih nanočestica dobivenih od otpada nastalog pri proizvodnji riže (Oryza sativa) i kave (Coffea robusta) (page 159-167)

Nithiskanna Nallusamy, Nurul Afifah Mohd Kamal Rufadzil, Jasvini Bala Murally, Jing Zhi Liam, Wan Nor Dalila Wan Fauzi, Hawa Dalily Mohd Jefri, Al-Ashraf Abdullah Amirul, Seeram Ramakrishna, Sevakumaran Vigneswari
Original scientific paper


Karakterizacija i ispitivanje in situ biorazgradnje smeđeg omotnog papira obloženog s PHA, kao moguće razgradive ambalaže (page 168-176)

Sevakumaran Vigneswari, Mohammad Amir Huzer Mohammad Idris, Siti Nor Syairah Anis, Seeram Ramakrishna, Abdullah Al-Ashraf Amirul
Original scientific paper


Razvoj i primjena novog „zelenog“ antibakterijskog nanogela na bazi crnog češnjaka (Allium sativum) za cijeljenje epidermalnih rana (page 177-189)

Mariah Sadaf, Anamika Das, Satadal Das, Subhankar Saha, Ketousetuo Kuotsu, Paramita Bhattacharjee
Original scientific paper


Od otpada do okusa: učinkovita prenamjena nusproizvoda za inovativna prehrambena rješenja (page 190-205)

Swapna Sree Meduri, Sujatha Mudawath, Prabhakar Butti, Soujanya Kanneboina, Sucharita Devi Tattepalli, Supraja Thoomati, Neela Rani Rathod, Aparna Kuna, Krishna Lavuri, Srinivasa Chary Darshanoju, Kanmani Kalaivanan
Review article


Usporedba mikrobnog električnog članka i mikrobne stanice za elektrolizu pri proizvodnji bioenergije iz otpadnih voda nastalih tijekom proizvodnje palminog ulja (page 206-219)

Abu Danish Aiman Bin Abu Sofian, Vincent Lee, Henry Marn Jhun Leong, Yeong Shenq Lee, Guan-Ting Pan, Yi Jing Chan
Original scientific paper


Pregled načina korištenja otpada iz biorafinerija za mikrobnu proizvodnju zelene plastike u kružnom gospodarstvu (page 220-237)

Geethika Gudapati, Sridevi Veluru, Tanmayi Bora, M Tukaram Bai, Anupama Kavya Priya Dwarapureddy, Giri Prasad Reddi, Husam Talib Hamzah
Review article


Pregled inovativnih biotehnoloških pristupa pretvorbi otpada od agruma u proizvode s dodanom vrijednošću (page 238-261)

Mahalingam Divyasakthi, Yerasala Charu Lekha Sarayu, Dilip Kumar Shanmugam, Guruviah Karthigadevi, Ramasamy Subbaiya, Natchimuthu Karmegam, J. Jessica Kaaviya, Woo Jin Chung, Soon Woong Chang, Balasubramani Ravindran, Kuan Shiong Khoo
Review article


Optimiranje napitka od badema obogaćenog omega-3 masnim kiselinama dodavanjem smeđeg lana (Linum usitatissimum L.) metodom miješanja prema D optimalnom dizajnu (page 274-284)

Zeinab El Hajj Hussein, Jiuliane Martins Silva, Matheus Campos Castro, Nathalia Elias Borges, Bruno Henrique Figueiredo Saqueti
Original scientific paper


Visits: 6.478 *