Skip to the main content

Professional paper

Senzorska analiza mliječnih proizvoda

Mirko Filajdić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Milana Ritz
Vera Vojnović


Full text: croatian pdf 1.041 Kb

page 295-301

downloads: 2.683

cite


Abstract

Senzorska procjena hrane dio je analize prehrambenog proizvoda u kojoj su ljudska osjetila najbolji mjerni instrument. Stručnjaci s područja ishrane sve se više slažu da ljudsko oko i organi okusa i mirisa ne mogu u predvidivoj budućnosti biti zamijenjeni instrumentima, ili u najboljem slučaju to mogu biti samo djelomično. Zbog toga razvoju i primjeni metoda senzorskih testiranja treba dati prvenstveno značenje.

Keywords

mliječni proizvodi; senzorska analiza

Hrčak ID:

101392

URI

https://hrcak.srce.hr/101392

Publication date:

1.11.1988.

Article data in other languages: english

Visits: 3.674 *