Skip to the main content

Original scientific paper

Elektrokemijsko određivanje promjena kakvoće jogurta tijekom skladištenja

Ljerka Marija Lalić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Nada Ciković
Branka Magdalenić


Full text: croatian pdf 1.021 Kb

page 205-219

downloads: 506

cite


Abstract

Za određivanje promjena tijekom skladištenja u istraživanim uzorcima jogurta primijenjena je konduktometrijska metoda sa Pt-elektrodama i Ni-elektrodama. Uzorci su skladišteni pri 5 °C i 10 °C. Rezultati pokazuju da u istraženim uzorcima postoji razlika u vrijednostima izmjerenim uz pomoć Ni-elektroda i Pt-elektroda i uzajamna veza između ukupne kiselosti i elektroprovodnosti.

Keywords

jogurt; skladištenje; promjena kakvoće

Hrčak ID:

108908

URI

https://hrcak.srce.hr/108908

Publication date:

1.7.1986.

Article data in other languages: english

Visits: 1.315 *