Original scientific paper
Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja
Sh. M. Abdulah
; Irak
Full text: croatian pdf 774 Kb
page 222-226
downloads: 475
cite
APA 6th Edition
Abdulah, S.M. (1978). Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja. Mljekarstvo, 28 (10), 222-226. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/111697
MLA 8th Edition
Abdulah, Sh. M.. "Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja." Mljekarstvo, vol. 28, no. 10, 1978, pp. 222-226. https://hrcak.srce.hr/index.php/111697. Accessed 24 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Abdulah, Sh. M.. "Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja." Mljekarstvo 28, no. 10 (1978): 222-226. https://hrcak.srce.hr/index.php/111697
Harvard
Abdulah, S.M. (1978). 'Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja', Mljekarstvo, 28(10), pp. 222-226. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/111697 (Accessed 24 December 2024)
Vancouver
Abdulah SM. Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja. Mljekarstvo [Internet]. 1978 [cited 2024 December 24];28(10):222-226. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/111697
IEEE
S.M. Abdulah, "Upotreba svinjskog pepsina u proizvodnji kačkavalja", Mljekarstvo, vol.28, no. 10, pp. 222-226, 1978. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/111697. [Accessed: 24 December 2024]
Abstract
U oblasti proučavanja kačkavalja u Jugoslaviji u posljednjih 30 godina učinjen je značajan napredak, ali problemu primjene drugih proteolitičkih fermenata u zamjenu za kimozin nije poklonjena odgovarajuća pažnja. Naime, posljednjih godina sve više se osjeća nedostatak sirila zbog povećane proizvodnje sireva i zbog neekonomičnosti klanja teladi. Zato se danas ozbiljno traže mogućnosti zamjene kimozina drugim proteolitičkim fermentima iz biljaka, mikroorganizama i životinja.
Keywords
kačkavalj; proizvodnja; svinjski pepsin
Hrčak ID:
111697
URI
https://hrcak.srce.hr/111697
Publication date:
1.10.1978.
Article data in other languages:
english
Visits: 1.262
*