Skip to the main content

Original scientific paper

Sirutka i njeno korištenje u prehrambenoj i fermentacijskoj industriji

Zdravko Duvnjak ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
N. Kosaric ; Chemical and Biochemical Engineering, Faculty of Engineering Science, The University of Western Ontario, London, Ontario, Canada N6A 5B9


Full text: croatian pdf 2.186 Kb

page 45-60

downloads: 2.900

cite


Abstract

Kao i druge tako i mljekarska industrija ima otpadnih materijala koji trebaju biti obrađeni prije njihovog ispuštanja u prirodne vodotokove ili na zemljište. Obrada takvih materijala je dosta skupa i može znatno utjecati na cijenu proizvoda koje ta industrija izrađuje, a ako bi bili ispušteni neobrađeni zagadili bi okolinu.

Keywords

sirutka; prehrambena i fermentacijska industrija; korištenje

Hrčak ID:

116210

URI

https://hrcak.srce.hr/116210

Publication date:

1.2.1983.

Visits: 3.577 *