Review article
Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe
Ivan Tot
; VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d., VIROVITICA
Full text: croatian pdf 194 Kb
page 76-80
downloads: 773
cite
APA 6th Edition
Tot, I. (2008). Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe. Glasnik Zaštite Bilja, 31 (4), 76-80. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
MLA 8th Edition
Tot, Ivan. "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 31, no. 4, 2008, pp. 76-80. https://hrcak.srce.hr/index.php/164055. Accessed 5 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Tot, Ivan. "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe." Glasnik Zaštite Bilja 31, no. 4 (2008): 76-80. https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
Harvard
Tot, I. (2008). 'Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe', Glasnik Zaštite Bilja, 31(4), pp. 76-80. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055 (Accessed 05 December 2024)
Vancouver
Tot I. Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2008 [cited 2024 December 05];31(4):76-80. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
IEEE
I. Tot, "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe", Glasnik Zaštite Bilja, vol.31, no. 4, pp. 76-80, 2008. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055. [Accessed: 05 December 2024]
Full text: english pdf 194 Kb
page 80-80
downloads: 236
cite
APA 6th Edition
Tot, I. (2008). Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe. Glasnik Zaštite Bilja, 31 (4), 76-80. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
MLA 8th Edition
Tot, Ivan. "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 31, no. 4, 2008, pp. 76-80. https://hrcak.srce.hr/index.php/164055. Accessed 5 Dec. 2024.
Chicago 17th Edition
Tot, Ivan. "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe." Glasnik Zaštite Bilja 31, no. 4 (2008): 76-80. https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
Harvard
Tot, I. (2008). 'Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe', Glasnik Zaštite Bilja, 31(4), pp. 76-80. Available at: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055 (Accessed 05 December 2024)
Vancouver
Tot I. Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2008 [cited 2024 December 05];31(4):76-80. Available from: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055
IEEE
I. Tot, "Osnovni preduvjeti za uspjeh u proizvodnji šećerne repe", Glasnik Zaštite Bilja, vol.31, no. 4, pp. 76-80, 2008. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/index.php/164055. [Accessed: 05 December 2024]
Abstract
U osnovne preduvjete za uspješnu proizvodnju šećerne repe ubrajamo prirodne čimbenike (klimu i tlo) i tehnološke čimbenike (izbor parcele, plodored i predusjev, obradu tla, gnojidbu, zaštitu i njegu).
Na tehnologiju u proizvodnji izravan utjecaj ima proizvođač.
Šećerna repa je po načinu uzgoja najintenzivnija ratarska kultura. U proizvodnji šećerne repe neophodno je kvalitetno i na vrijeme izvršiti svaku tehnološku operaciju, jer u protivnom pogreške u proizvodnji rezultiraju smanjenjem prinosa i kvalitete šećerne repe.
U cilju povećanja prinosa i kvalitete šećerne repe u šećerani VIRO iz Virovitice na terenu radi 12 agronoma u sirovinskoj službi. Oni kontinuirano prate proizvodnju, uvode nove tehnologije te savjetuju proizvođače.
Keywords
šećerna repa; kvaliteta; prinos
Hrčak ID:
164055
URI
https://hrcak.srce.hr/164055
Publication date:
25.7.2008.
Article data in other languages:
english
Visits: 1.735
*