Skip to the main content

Original scientific paper

Sporedni proizvodi u proizvodnji šećerne repe kvalitetna stočna hrana

Branko Marinković ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Ljubinko Starčević ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Jovan Crnobarac ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Goran Jaćimović ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Milorad Rajić ; Naučni institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad


Full text: croatian pdf 75 Kb

page 114-118

downloads: 237

cite

Full text: english pdf 75 Kb

page 118-118

downloads: 199

cite


Abstract

Tehnologija uzgoja šećerne repe bitno se razlikuje od tehnologije uzgoja ostalih ratarskih biljaka. U proizvodnji ove biljne vrste proizvođač mora uložiti veliko znanje, sposobnost i umijeće da bi ona bila uspješna i stabilna. Zato se ova biljna vrsta naziva “kraljicom” polja i/ili tehnologije. Sporedni proizvodi proizvodnje šećerne repe- glava i list, imaju istu energetsku vrijednost kao 1, 52 t zrna kukuruza u proizvodnji mlijeka ili 1,46 t zrna kukuruza u proizvodnji mesa, pri proizvodnji 40 tha-1 korijena.

Keywords

šećerna repa; tehnologija proizvodnje; sporedni proizvodi

Hrčak ID:

164415

URI

https://hrcak.srce.hr/164415

Publication date:

22.9.2004.

Article data in other languages: english

Visits: 1.651 *